EXPO

Μελέτη ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης στη Θάσο

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και στελέχη της Volkswagen βρέθηκαν στη Θάσο, στο πλαίσιο της μελέτης σκοπιμότητας που εκπον
Πέμ, 02/13/2020 - 10:12
Κοινοποίηση στα Social Media
Τη Θάσο επισκέπτεται κλιμάκιο της VW προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτόπια αξιολόγηση των στοιχείων που απαιτούνται για τη μελέτη σκοπιμότητας που εκπονεί αυτή την περίοδο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, που αφορά σε προγράμματα ηλεκτροκίνησης σε διάφορα νησιά.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και στελέχη της Volkswagen βρέθηκαν στη Θάσο, στο πλαίσιο της μελέτης σκοπιμότητας που εκπονεί αυτή την περίοδο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, που αφορά σε προγράμματα ηλεκτροκίνησης σε διάφορα νησιά.

Το κλιμάκιο της VW πραγματοποιεί επιτόπια αξιολόγηση των απαραίτητων στοιχείων που συλλέγονται για τη μελέτη αυτή. Σημειώνεται, πως αντίστοιχη διαδικασία συλλογής στοιχείων συγκοινωνιακού φόρτου και οδικών δικτύων, έχει προηγηθεί από στελέχη της Οικονομικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και για άλλα νησιά της χώρας μας.

Τον Υφυπουργό υποδέχθηκε στο λιμάνι του νησιού ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης και στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με στελέχη του Υπουργείου στο Δήμο. «Οι πρωτοβουλίες αυτές αναδεικνύουν το νησί της Θάσου, καθιστώντας το πόλο έλξης μεγάλων και σημαντικών επενδύσεων με θετικά μόνο αποτελέσματα για τον τόπο. Ο Δήμος Θάσου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα συνδράμει, όπου απαιτείται, για τη θετική έκβαση της συγκεκριμένης αλλά και κάθε άλλης σημαντικής για τον τόπο πρωτοβουλίας» δήλωσε σχετικά ο κ. Κυριακίδης.

Σημειώνεται, πως οριστικές αποφάσεις για την επένδυση της VW στη Θάσο θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των στοιχείων και την ολοκλήρωση της μελέτης. «Το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών για την Ελλάδα, όπως η Volkswagen, δείχνει ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας φέρνουν αποτέλεσμα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.