EXPO

Κίνητρα μόνο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαμηλών ρύπων

Μόνο για τα ηλεκτρικά επαναφορτιζόμενα αυτοκίνητα προβλέπονται κίνητρα, τόσο για την αγορά τους, όσο και για τη χρήση τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων
Πέμ, 11/07/2019 - 10:30
Κοινοποίηση στα Social Media
Κίνητρα αγοράς και χρήσης θα δοθούν μόνο για τα αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα που φορτίζουν στην πρίζα (PHEV).

Μόνο για τα ηλεκτρικά επαναφορτιζόμενα αυτοκίνητα προβλέπονται κίνητρα, τόσο για την αγορά τους, όσο και για τη χρήση τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).

«Δεν αξιολογούνται μέτρα απόσυρσης και δεν σχεδιάζονται κίνητρα αγοράς για τις υπόλοιπες κατηγορίες αυτοκινήτων (βενζίνης ή πετρελαίου)» επισημαίνει ο ΣΕΑΑ. Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Έναντι της δημοσιότητας για κίνητρα στην αγορά και χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι: Κίνητρα στην αγορά και στη χρήση αναμένεται να προσφερθούν μόνο στα αυτοκίνητα χαμηλών ρύπων, άρα μόνο στα ηλεκτρικά, επαναφορτιζόμενα. Παράλληλα, η Πολιτεία ενδέχεται να αφαιρέσει ορισμένες προσαυξήσεις στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, προκειμένου να εισαχθούν νεότερα οχήματα, όμως παράλληλα θα θέσει αυστηρούς κανόνες για την προστασία του καταναλωτή και την πάταξη της λαθρεμπορίας (διασταυρώσεις Φ.Π.Α. κλπ).